Táboraink és csomagjaink bemutatása

Palackban a Tara meditációs tábor

Tara, a tibeti buddhizmus egyik legnépszerűbb istennője. Kultusza a 11. században jutott el Indiából Tibetbe. Származásáról több mítoszt is lejegyeztek. Tara Avalokitésvaranak - a könyörületesség istenének tibeti nevén Csenrézi - női párja a buddhista mitológiában. (Avalokitesvara, az egyik legfontosabb bodhiszattva - megvilágosodásra törő, segítő lény - a buddhista hitvilágban. ) A Tara név jelentése "Csillag" (tibeti nyelven Drolma).Ő az együttérzés és a védelem istennője. A Buddha tudat bölcsesség-aktivitásának és a könyörületességnek a női megtestesülése.

A hagyomány szerint, amikor Avalokitésvara az emberek és a világ mérhetetlen szenvedését látva könnyezni kezdett, könnyeiből egy kis tó született, melyből egy lótuszvirág emelkedett ki. Amikor kinyílt, belőle született meg Tara (tibeti nevén Sgrol-ma="Ő, a megmentő"), az első női, és az egyik leginkább imádott istenség a tibeti buddhizmusban.

Az önismereti út nem csupán önfeltárás, hanem a megtalált hibák felszámolása, önfejlesztés, tudatosítás, valamint sok-sok megbocsájtás, önszeretet és önelfogadás!

 • Ki vagyok én, a személyiség vagy egy Lélek?
 • Hogyan hat a karma és a sors? Meddig van szabad akarat?
 • Találd meg az utad, légy Önmegvalósító!
 • Ne félj a változástól, az mindig érted van!
 • Hogyan működik a személyiség, segít vagy akadályoz az önmegvalósításban?
 • Az élet tükör: analógiák, szinkronicitások és élet-tanítások minden nap.
 • Miért kísértenek a gyerekkori emlékek, traumák, minták?
 • Vess véget a játszmázásnak!

Palackban a Párkapcsolatot erősítő meditációs tábor

Életünkben kiemelt jelentőséggel bír a párkapcsolat, a nemiség és a szexualitás, ezért mi is ilyen figyelemmel közelítünk ehhez a témához!

A párkapcsolati életünkben megjelenik szinte minden erényünk és hibánk, nagyon erős tükröt tartva nekünk, hogy hol kell még fejlődnünk. A nemiségünk tudatosítása és a múltban ért ilyen témájú sérelmek feldolgozása elsődleges szerepet kap abban, hogy kifejlődjön bennünk az egészséges nemi önértékelés és önbizalom.

A párkapcsolat két ember egymásra hatása, egymást tanítása, és addig működik jól, amíg a vonzások mellett ebben a tanulási folyamatban is részt veszünk! Eme tanulás a következő témakörökből áll:

Ha tükörként tekintünk a partnerünkre, a párkapcsolatunkra, vagy akár a magányunkra, akkor olyan személyiségjegyeket, gyerekkori mintákat, vágyakat és félelmeket ismerhetünk fel, amelyektől megszabadulva a bennünk élő párkapcsolati énünk fog megtisztulni.

Ennek a párkapcsolati énünknek a tudatosítása az elsődleges feladatunk, ha helyre akarjuk hozni a párkapcsolati életünket, hiszen ezen személyiségrészünkkel kapcsolódunk a partnerünkhöz, vagy keresünk új párkapcsolatot.

Hiába minden akarat és hazug vágy, ha kuszaság van a párkapcsolati énünkben, akkor kívül is kuszaságot fogunk találni! Ezért ennek teljes megismerésére és tudatossá tételére koncentrálunk először, a hagyományos tudatosító technikákat alkalmazva.

Amikor egy új kapcsolatot keresünk, akkor olyan partnert fogunk bevonzani, aki nagyjából hasonló tudatossági szinten van, mint mi - ezzel is tükrözve a saját fejlettségünket.
Viszont ez az új partner olyan tulajdonságokat (hibákat) is visszatükröz majd nekünk, amelyekkel nekünk van dolgunk, azokban nekünk kell fejlődnünk.

Éppen ezért, ha az előző kapcsolatoktól jobbat szeretnénk bevonzani, akkor ehhez önmagunkat kell fejleszteni! Az önfejlesztés első lépése, hogy feltárjuk és beismerjük, hogy valójában mennyit is érünk, milyenek vagyunk Nő vagy Férfi -ként?!
Ezt az önvizsgálatot hívjuk nemi önértékelésnek, hiszen most a számtalan belső tulajdonság közül kifejezetten a nemiséggel és szexualitással kapcsolatos tulajdonságokat fogjukértékelni.

 • Önbecsülés és önértékelés a magabiztosság alapja.
 • Szeresd, fogadd el magad, amilyen vagy!
 • Engedd el a megfelelést! Önmagadért élj!
 • Védd meg a határaidat! Önzőség vagy egészséges egoizmus?
 • Ne fojtsd el az érzelmeidet, hiszen ettől vagy igaz ember!
 • Párkapcsolat: Minden amire vágyunk és amitől szenvedhetünk!

/ Huszti Sándor /